“Вакцини та віртуальні лекції: Як адаптуються іноземні студенти до вищої освіти в 2021 році”

В опублікованому в березні 2021 року звіті компанії QS “Вакцини та віртуальні лекції: Як адаптуються іноземні студенти до вищої освіти в 2021 році” представлено результати дослідження того, як іноземні студенти сприймають особливості навчання в умовах пандемії коронавірусу, як вони ставляться до вимог щодо вакцинації для відновлення офлайн-навчання, що вони думають про послуги підтримки, які вони отримують в університетах. Дослідження проводилось з 4 лютого по 8 березня 2021 року, було опитано більше 2,5 тис іноземних студентів із 153 країн.

  • 58 % опитаних іноземних студентів надали перевагу традиційній формі навчання, 19 % віддали перевагу навчанню через Інтернет і 23 % не змогли визначитись.
  • Серед причин прихильності до офлайн-навчання респонденти називали незручність онлайн-занять через різні часові пояси, проблеми з платформою Zoom, ізоляцію, а також переваги очного навчання у кращому сприйнятті навчального матеріалу та цінність, яку надає особиста взаємодія з викладачем та однокурсниками.
  • Ті, хто обрав навчання через Інтернеті, відзначили зручність такого формату, збалансованість роботи, гнучкість та переваги для психічного здоров’я.
  • Респондентів також запитали, який формат навчання вони вважають кращим – лише очні заняття чи змішану форму (поєднання очних занять із онлайн-заняттями). 39 % опитаних обрали переший варіант і 61 % – другий.
  • На запитання, чи погодяться респонденти отримати вакцину проти COVID-19, якщо вона буде їм запропонована, 65% іноземних студентів відповіли схвально, 26% не впевнені й лише 10% – негативно (при цьому на подальше запитання до останньої групи, чи змінили б вони своє рішення, якщо університет вимагатиме вакцинування від іноземних студентів перед приїздом з-за кордону, 39 % серед цієї групи погодились би отримати вакцину, 33 % – не погодились, 28 % – не визначились).

 

Детальніше: https://www.qs.com/portfolio-items/vaccines-and-virtual-lectures-report/

 

Comments are closed.