КНЕУ увійшов до десятки найвпливовіших університетів України

Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана посів сьоме місце серед найвпливовіших університетів України останнього десятиріччя за версією сайту academicinfluence.com. До речі, у 2000-2010 рр. він займав 11 місце.

Команда AcademicInfluence включає науковців і фахівців з аналізу даних, які працюють разом, щоб забезпечити об’єктивні рейтинги впливових людей та установ у реальному часі. Ці «Рейтинги впливу» пропонують вичерпну картину як академічного, так і реального впливу осіб, коледжів та університетів. Впливовість університету оцінюється через впливовість пов’язаних з ним осіб, які зробили значний внесок у певній галузі. Сайт дозволяє рейтингувати особи та освітні установи за впливом у професійних сферах та впливом у межах дисциплін.

До світового рейтингу 2020 року потрапили 183 заклади освіти з України. Так, найвпливовішим університетом України, за версією Academic Influence, став Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

10 найвпливовіших університетів України за станом на 03.11.2020 р.

  1. Київський національний університет імені Тараса Шевченка
  2. Києво-Могилянська академія;
  3. Львівський національний університет ім. І. Франка;
  4. Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”;
  5. Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна
  6. Одеський національний університет ім. І. Мечникова;
  7. Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана;
  8. Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича;
  9. Національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого.
  10. Національний університет біоресурсів і природокористування України.

Серед найвідоміших випускників КНЕУ, команда AcademicInfluence виокремила наступних випускників нашого університету: Олег Сенцов, Олександр Довженко, Ісаак Бабель та інші.

Натомість у світовому рейтингу лідирують Гарвардський, Лондонський, Стенфордський та Массачусетський університети. До двадцятки найвпливовіших увійшли 16 університетів США, 3 Великобританії та один канадський.

Співробітник Інституту вищої освіти:   Барабась Д.О.

 

Comments are closed.