В УКРАЇНІ СТВОРЕНО РАДУ З ПИТАНЬ РОЗВИТКУ ВИЩОЇ ОСВІТИ

📍Кабінет Міністрів має розробити та затвердити до 1 листопада поточного року стратегію розвитку вищої освіти на 2021 – 2031 роки.
«Ми повинні сформувати чіткі цілі та готувати конкурентоспроможних фахівців – відповідно до потреб української економіки. Визначити, якими професіями ринок перенасичений, а які, навпаки, будуть гостро затребувані в майбутньому», – зауважив Президент.
📍Також до 1 грудня цього року Кабмін має затвердити державну програму відновлення та розбудови мережі гуртожитків для проживання студентів.
📍«Студентські гуртожитки мають бути сучасними, комфортними, а головне – в достатній кількості для потреб іногородніх студентів», – наголосив Володимир Зеленський.
📊Крім того, уряд та Інститут стратегічних досліджень разом з Національною академією педагогічних наук України до 1 вересня 2020 року мають розробити та затвердити державну програму розвитку науково-дослідницької інфраструктури в Україні та план заходів щодо популяризації природничих наук і математики.
📌Також до 1 вересня поточного року уряд має розробити план заходів щодо популяризації можливостей здобуття вищої освіти в Україні для іноземних студентів.
📌Згідно з указом, керівник Офісу Президента України має у двотижневий строк подати проект положення про Раду з питань розвитку вищої освіти в Україні та пропозиції щодо її персонального складу.

Comments are closed.