UNIT Factory – новий формат навчання

юніт1

7 липня 2017 року співробітники Інституту вищої освіти у складі делегації КНЕУ ім. Вадима Гетьмана мали можливість побачити зсередини унікальний для нашої країни інноваційний парк  UNIT. City.

UNIT. City– інноваційний парк, в якому бізнес отримує поштовх до розвитку, вливання свіжих ідей та ресурси для їх реалізації. Середовище парку забезпечує українські стартапи креативною атмосферою, доступ до знань, професійну експертизу проектів та венчурне фінансування на ранніх стадіях розвитку.UnitCity є унікальним містом у місті за рахунок інфраструктури, що включає освітні, бізнесові, культурні, медичні, спортивні та розважальні об’єкти, концентрує технологічно орієнтованих підприємців, стартапита великі компанії, науково-дослідні центри, цифрові медіа, інкубатори і акселератори.

На особливу увагу заслуговує UNIT Factory (Ukrainian National IT Factory) — єдиний в Україні навчальний заклад, що працює за стандартами інноваційної французької Школи 42. Засновниками виступили Фонд Василя Хмельницького K.Fund у партнерстві з французькою Школою 42 за підтримки організації «Освіторія».У UNIT Factory немає вчителів, розкладу уроків, конспектів і традиційних оцінок.Тут навчають програмувати, працювати в команді та знаходити неординарні рішення. Під час відбору не враховуються дипломи або результати ЗНО. Все залежить лише від здібностей і мотивації претендента на навчання, яке є безкоштовним.

юніт2

юніт3

Завдання UNIT Factory — готувати професійні ІТ-кадри, місія — сприяти розвитку в Україні сфери високих технологій.UNIT Factory відкрита як для випускників так і студентів, так і для тих, хто вже працює, але хоче змінити свою професію. Встановлено лише віковий діапазон від 17 до 30 років. Наявність навичок програмування також немає вирішальної ролі. Як показує досвід Школи 42, ті студенти, які ніколи не розробляли програмного забезпечення, але володіють високим потенціалом, швидко наздоганяють тих, хто вже знайомий з роботою програміста. UNIT Factory використовує інноваційний метод навчання Peer-to-Peer (P2P), випробуваний у французькій Школі 42. У його основі лежить колективне навчання, що допомагає розкрити творчі здібності студентів під час роботи над проектами. Система базується на гейміфікації, тобто підходах, характерних для комп’ютерних рольових ігор.

Отримання знань і здача проектів супроводжуються «прокачуванням» навичок, отриманням нових рівнів, досвіду та відкриттям досягнень.Студентам прищеплюються навички самонавчання та постійного професійного вдосконалення, вкрай необхідні для IТ-фахівців.

юніт4

Працює школа в режимі 24/7, щоб студенти могли прийти сюди займатися в будь-який зручний для них час – навіть вночі. Ще одна особливість UNIT Factory полягає в тому, що у навчальний процес органічно вбудована програма розвитку особистої ефективності, навичок міжособистісного спілкування та роботи з людьми (soft skills).Навчання в UNIT Factory триває до трьох років.Закінчивши UNIT Factory, студенти будуть володіти знаннями, навичками та портфоліо, необхідними для роботи на таких посадах, як:

  • архітектор програмного забезпечення;
  • архітектор мереж;
  • адміністратор мережі;
  • лідер технічної команди;
  • веб-розробник;
  • розробник мобільних програм;
  • фахівець з ІТ-безпеки;
  • розробник відеоігор

У квітні цього року перша школа без вчителів UNIT Factory оголосила другий набір студентів, який пройде у декілька етапів. Як показав досвід минулорічного набору, попит серед потенційних студентів інколи вищий, аніж у традиційних ВНЗ: з більш як 13 000 заявок було обрано всього 280 людей.Програма спрямована на розвиток навичок розробки високоякісного програмного забезпечення. UNIT Factory готує до роботи у найвимогливіших передових ІТ-компаніях. Метою програми є не лише набуття технічних знань, а й отримання практичного досвіду в області програмування. Вона охоплює широке коло напрямків, серед яких можна обрати ті, які подобаються найбільше.

Анастасія Запроводюк,

провідний фахівець з управління інноваційними програмами і технологіями

 у вищій школі, Інститут вищої освіти,

a.zaprovodiuk@kneu.edu.ua

Comments are closed.