Команда КНЕУ – серед лідерів Всесвітнього кубку міжнародного конкурсу студентських соціальних проектів Енактус (Enactus)

На Всесвітньому кубку міжнародного конкурсу студентських соціальних проектів Енактус (Enactus) в Китайській Народній Республіці, який відбувся в кінці жовтня 2014р., Україну представляли студенти Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана. Столиця КНР гостинно прийняла національних чемпіонів Enactus з 34 країн,  а також представників світової бізнес-еліти.Beijing-Announcement-Timeline

Перемога на національних змаганнях в Києві принесла команді КНЕУ можливість представити свої проекти авторитетному міжнародному журі в Пекіні, які високо оцінили результати реалізації проектів, завдяки чому українська команда зайняла 3 місце в першій лізі, поступившись командам з ФРН та Канади – визнаним світовим лідером у реалізації вагомих соціальних проектів.

Enactus КНЕУ – це команда студентів Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, у складі  капітана команди – Шевчука Ярослава, Охрімець Тетяни, Клименка Миколи, Липка Сергія, Паштепи Ігоря та наставника команди – директора Інституту вищої освіти КНЕУ, д.е.н., професора Антонюк Лариси Леонтіївни, які власним прикладом демонструють, що змінити світ легко, треба лише цього щиро захотіти, і прикласти максимум зусиль.

1489239_64236902

За два роки свого функціонування, учасники команди реалізували понад 6 проектів, спрямованих на покращення соціальних, екологічних та економічних аспектів життя суспільства. Витративши понад 10000 годин, студенти втілили в життя проекти, що є важливими не лише для України, але й для світової спільноти. Найвагомішим проектом команди представленим у Пекіні є проект “iLearn“, який було розроблено та реалізовано у партнерстві з Громадською спілкою “Освіторія” та за підтримки Благодійного фонду Василя Хмельницького “Шляхи у майбутнє”. “iLearn” – це онлайн платформа для підготовки дітей-сиріт та дітей з соціально незахищених сімей до складання Зовнішнього незалежного оцінювання. Платформа містить відео-лекції, тести та допоміжні навчальні матеріали, які сформовані найкращими викладачами КНЕУ з чотирьох дисциплін: математики, історії, української та англійської мов. З допомогою платформи було проведено онлайн-семінари з питань, які викликали труднощі у опануванні певних тем та предметів. Понад 500 випускників взяли участь у підготовці до ЗНО з допомогою онлайн-платформи, і 312 з них вже сьогодні є студентами вищих навчальних закладів. Цікавими також є проекти “GreenMap” та “Spark” в яких команда КНЕУ надавала консалтингові послуги бізнесу та розробила  мобільний додаток  для пошуку пунктів збору вторсировини, популяризуючи екологічну відповідальність серед населення.

На Всесвітньому Кубку Енактус судді високо оцінили досягнення команди КНЕУ, а учасники та вболівальники з інших країн планують співпрацю у реалізації цих проектів на міжнародному рівні, розуміючи необхідність активізації та поширення соціальних проектів задля підвищення життєвих стандартів та рівня якості життя людей.

(За інформацією Центру суспільних зв'язків КНЕУ)

Comments are closed.